Internacionalna priznanja
 
Video galerija
 
 
Mreže
 
United Nations Office on Drugs and Crime
 
Ako vam treba posao kliknite ovdje:
 
 
Aktuelnosti
Predstavici NVO 4 LIFE za sudije održali predavanje o zaštiti od diskriminacije prema zavisnicima/ama od droga

U sklopu projekta  Edukacija o zaštiti od diskriminacije koju realizuje Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa misijom OEBS u Crnoj Gori, danas je završen posljednji u nizu seminara koji je bio posvećen zaštiti od diskriminacije po osnovu zdravstvenog stanja, bolesti zavisnosti od droga, HIV pozitivnih, oboljelih od AIDS-a i Hepatitisa C. Predavači/ice, odnosno voditelji/ke radionice, bili/e su predstavnici/e NVO „4Life” Milena Mijović i Saša Mijović i Aleksandra Marjanović iz Instituta za javno zdravlje.

Nakon zatvaranja četvrtog ciklusa edukacije i završetka posljednjeg, petog seminara, u okviru ovog ciklusa, svi učesnici/e, odnosno 24 sudije za prekršaje, organizatori edukacije i predavači/ce odlučili su da sa ovog mjesta, upute inicijativu  kojom se želi postići pronalaženje rješenja za akutni problem nedostatka smještajnih kapaciteta za osobe koje vrše nasilje nad drugim osobama, a koje su obolele od bolesti zavisnosti ( droga, alkohol, i dr. zavisnosti). Budući da nije moguće sprovesti mjeru ovaveznog liječenja, ove osobe ostaju na slobodi i nastavljaju vršiti djela zbog kojih su prijavljivani i procesuirani. Naime, za krivična djela koja izvrše ova lica, zbog nedostatka smještajnih kapaciteta, ne sprovodi se zaštitna mjera liječenja, već se nakon izrečenja mjere  vraćaju u svoje okruženje gdje najčešće nastavljaju da vrše iste nasilničke i druge radnje.

S toga je veoma značajno upoznati javnost i nadležne institucije sa ovom inicijativom za osnivanje nove ustanove ili hitno proširenje postojećih kapaciteta, kako bi tu bile smještene ove osobe koje, nesprovođenjem zaštitnih mjera, čine veliku štetu i svojoj okolini i cjelokupnoj društvenoj zajednici.

Mediji:
Portal RTCG;CDM;Ministarstvo za ljudska i manjinska prava; Vlada Crne Gore

14.11.2014
PRIJATELJI NVO 4 LIFE
Montenegro Stars Hotel Group Crnogorsko narodno pozorište | Montenegrin National TheatreGradsko Pozorište Podgorica m:telFotokopirnica GemelliMontcartonMetropolisMontepanoSavjet Muslimana Crne GoreAna Kašćelan
 
MEDIJSKI PRIJATELJI
RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servisAnalitika - Informativni PortalCafe Del Montenegro portal Vijesti online - Najnovije iz Crne Gore i svijetaDnevne novine DanAktuelno.me
 
Podrška međunarodnim kampanjama
NVO 4 Life | 2013 ALL RIGHTS RESERVED | powered by InfoBit