Internacionalna priznanja
 
Video galerija
 
 
Mreže
 
United Nations Office on Drugs and Crime
 
Ako vam treba posao kliknite ovdje:
 
 
Aktuelnosti
Predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije, mr Aleksandar Saša Zeković, posjetio NVO “4 LIFE”

Juče je u prostorijama NVO “4 LIFE” predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije, mr Aleksandar Saša Zeković, razgovorao sa gospodinom Sašom Mijovićem, izvršnim direktorom i gospođom mr Milenom Mijović, programskom direktorkom “4LIFE”.

U toku radnog sastanka razgovorano je o konkretnim slučajevima postupanja policije prema zavisnicima od droga i posebno prema onima koji su u programima liječenja i rehabilitacije. Akcentirana je važnost dostojanstvernog tretmana. U razgovoru sa posjetiocima Dnevnog Centra, koji djeluje u sklopu NVO “4 LIFE”, čulo se i dosta negativnih primjera postupanja policije - posebno pri rasvjetljavanju krivičnih djela kada se zavisnicima, koji su u teškoj krizi, daju različita obećanja, samo kako bi priznali i krivična djela koja nisu počinili. Klijenti organizacije su kazali da takve prakse ima i dalje. Predstavnici NVO “4 LIFE” su pohvalili obuku koju Misija OEBS-a i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava sprovode prema tužiocima, sudijama i ostalim državnim službenicima u sprečavanju diskriminacije prema marginalizovanim grupama. Istaknuto je važnim da se specijalizovane obuke policije, i zatvorske policije sprovode, kako za rad i postupanje sa zavisnicima/ama od droga, tako i sa osuđenim zavisnicima/ama od droga. Saopšteno je da je dragocjeno da policija učestvuje u programima međunarodne saradnje kako bi se unaprijedili kapaciteti i pratila iskustva stranih policija u borbi protiv droga uz poštovanje ljudskog dostojanstva zavisnika/ca od droga. Predstavnici NVO “4 LIFE” posebno su pohvalili iskustva i saradnju kada su u pitanju policijski službenici Miodrag Laković i Dalibor Šaban. Predloženo je da se u svim policijskim stanicama nađe materijal o nevladinim organizacijama koje rade sa zavisnicima/ama od droga, kako bi se povećao broj onih koji žele da se uključe u programe liječenja. Kroz senzibilisan pristup policije, uz odsustvo represije i fizičkih pritisaka, moguće je pomoći sprovođenje ukupnih društvenih mjera i unaprijediti što ranije otkrivanje i liječenje zavisnika/ca. Tako će se, između ostalog, smanjiti potražnja za narkoticioma na tržištu.  

UKOLIKO SMATRATE DA SU VAM POVRIJEĐENA PRAVA, MOŽETE PODNIJETI I PRITUŽBU ZBOG POSTUPANJA POLICIJE

Ukoliko niste zadovoljni postupanjem službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, možete kontaktirati Savjet za građansku kontrolu rada policije putem ovog linka: Savjet za građansku kontrolu rada policije. Savjet je nezavisno stručno i nadzorno tijelo koje prati i ocjenjuje primjenu policijskih ovlasćenja. 

 Mediji: CDM;

 

02.02.2015
PRIJATELJI NVO 4 LIFE
Montenegro Stars Hotel Group Crnogorsko narodno pozorište | Montenegrin National TheatreGradsko Pozorište Podgorica m:telFotokopirnica GemelliMontcartonMetropolisMontepanoSavjet Muslimana Crne GoreAna Kašćelan
 
MEDIJSKI PRIJATELJI
RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servisAnalitika - Informativni PortalCafe Del Montenegro portal Vijesti online - Najnovije iz Crne Gore i svijetaDnevne novine DanAktuelno.me
 
Podrška međunarodnim kampanjama
NVO 4 Life | 2013 ALL RIGHTS RESERVED | powered by InfoBit