Internacionalna priznanja
 
Video galerija
 
 
Mreže
 
United Nations Office on Drugs and Crime
 
Ako vam treba posao kliknite ovdje:
 
 
Aktuelnosti
NVO "4 LIFE" podržala "Ad Hoc SAD Koaliciju za Globalnu reformu Politike Droga"

Izjava je prvi put upućena medijima 5. maja, sa 110 organizacija potpisnica, unaprijed za 7. maj kada je u Skupštini UN u Njujorku održana „Tematska rasprava na visokom nivou“ o drogama.

Ova nova Koalicija vrši pritisak za niz reformi međunarodne politike o drogama, uključujući i prioritetno poštovanje ljudskih prava, javno zdravstvo, ekonomski razvoj, pristup lijekovima, sigurnost i reviziju UN konvencija o suzbijanju zloupotrebe opojnih droga kako bi se otklonila nesaglasnost između teksta konvencija  i legalizacije marihuane ili drugih droga u zemljama članicama UN-a.

Pisanu Izjavu je potpisalo više od 100 organizacija, uključujući i one vodeće poput American Civil Liberties Union (ACLU) i Human Rights Watch. Tvrdi se da u slučajevima nepomirljivih sukoba, obaveze naroda pod ugovorima o ljudskim pravima, koja su zacrtana kao temeljna u Povelji Ujedinjenih Nacija, imaju prednost nad odredbama ugovora suzbijanja zloupotrebe opojnih droga. Izjava poziva na niz poboljšanja politika; za UN da  imenuje "Odbor stručnjaka" koji će proučavati temu reforme konvencija o drogama; te poziva Obaminu administraciju da uskladi svoju spoljnu politiku o drogama sa svojim domaćim politikama, pružajući vodjstvo u UN kako bi se to dogodilo.

Izjavu možete pročitati ovdje.

 

16.05.2015
PRIJATELJI NVO 4 LIFE
Montenegro Stars Hotel Group Crnogorsko narodno pozorište | Montenegrin National TheatreGradsko Pozorište Podgorica m:telFotokopirnica GemelliMontcartonMetropolisMontepanoSavjet Muslimana Crne GoreAna Kašćelan
 
MEDIJSKI PRIJATELJI
RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servisAnalitika - Informativni PortalCafe Del Montenegro portal Vijesti online - Najnovije iz Crne Gore i svijetaDnevne novine DanAktuelno.me
 
Podrška međunarodnim kampanjama
NVO 4 Life | 2013 ALL RIGHTS RESERVED | powered by InfoBit