Internacionalna priznanja
 
Video galerija
 
 
Mreže
 
United Nations Office on Drugs and Crime
 
Ako vam treba posao kliknite ovdje:
 
 
Aktuelnosti
Počela Kampanja „Zajedno protiv droge“ - Poruka kampanje „Umijem reći NE!“

Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci – Podgorica,  Uprava Policije - Internacionalna Policijska Asocijacija, Ministarstvo prosvjete i NVO „4 LIFE“, u susret Međunarodnom danu borbe protiv droge 26. junu, počeli kampanju „Zajedno protiv droge“.

Fokus same kampanje će biti usmjeren na prevenciju zloupotrebe droga kod djece i mladih a glavna poruka kampanje je „Umijem reći NE!“

Trend rasta zloupotrebe droga, kako u svijetu, tako i kod nas, nameće potrebu angažovanja i učešća svih društvenih subjekata u preveniranju bolesti, tretmanu, te saniranju štete nastale zloupotrebom psihoaktivnih supstanci. Da bi se što uspješnije borili sa ovom pojavom, smatramo da najprije treba unaprijediti koordinaciju institucija i organizacija koje se bave ovim pitanjem. U tom cilju kroz ovu akciju horizontalna i vertikalna saradnja je i ostvarena.

Kampanjom je predviđeno realizovanje više aktivnosti. Prva u nizu je aktivnost u naselju Konik u petak 12.  juna, gdje će se odigrati revijalna utakmica između članova FK MKM i tima „Zajedno protiv droge“. Sledeća aktivnost je istog dana u 20h, neposredno pred početak utakmice odbojkaških reprezentacija Crna Gora-Tunis, koja se održava u okviru svjetske lige. Tom prilikom publici će biti podijeljen promo materijal (flajeri i zastavice) sa sloganom kampanje „Zajedno protiv Droge“. Promo materijal u vidu majica biće podijeljen igračima. Sljedeća aktivnost će biti upriličena u saradnji sa Odredom izviđača „Njegoš“. Tom prilikom će stručni tim sastavljen od partnera u ovoj Kampanji održati preventivno-edukativnu radionicu u kojoj će učestvovati mladi članovi izviđačkog odreda. Nakon toga će zajedno posaditi sadnice u mjestu Tunjevu, u kome se održava kamp.

U sedmici koja prethodi 26. junu, Međunarodnom danu borbe protiv droge će biti organizovan fudbalski turnir. Na turniru će učestvovati javne ličnosti i svi partneri na projektu koji će kao dresove nositi majice sa sloganom i porukom Kampanje.

Povodom 26. juna, Međunarodnog dana borbe protiv droge biće organizovana press konferencija na kojoj će govoriti partneri u Kampanji, što će ujedno biti i njena završna aktivnost.

Saradnja partnera će se nastaviti od septembra, a aktivnosti će biti dominantno usmjerene u pravcu preventivno-edukativnih radionica i predavanja djeci i mladima.

Mediji:
Portal Analitika; CDM; RTCG; Kolektiv.me;

 

10.06.2015
PRIJATELJI NVO 4 LIFE
Montenegro Stars Hotel Group Crnogorsko narodno pozorište | Montenegrin National TheatreGradsko Pozorište Podgorica m:telFotokopirnica GemelliMontcartonMetropolisMontepanoSavjet Muslimana Crne GoreAna Kašćelan
 
MEDIJSKI PRIJATELJI
RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servisAnalitika - Informativni PortalCafe Del Montenegro portal Vijesti online - Najnovije iz Crne Gore i svijetaDnevne novine DanAktuelno.me
 
Podrška međunarodnim kampanjama
NVO 4 Life | 2013 ALL RIGHTS RESERVED | powered by InfoBit