Internacionalna priznanja
 
Video galerija
 
 
Mreže
 
United Nations Office on Drugs and Crime
 
Ako vam treba posao kliknite ovdje:
 
 
Aktuelnosti
U sklopu kampanje „Zajedno protiv droge“ NVO „4 LIFE“ realizovala preventivno-edukativnu radionicu sa djecom iz Izviđačkog odreda „Njegoš“

Juče u kampu u Tunjevu, u sklopu kampanje „Zajedno protiv droge“ NVO „4 LIFE“ je realizovala preventivno-edukativnu radionicu sa djecom iz Izviđačkog odreda „Njegoš“. Radionicu su održali Dijana Milošević, psiholog NVO „4 LIFE“ i Borivoje Raičević, psiholog iz Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci – Podgorica.

Cilj preventivno-edukativne radionice je bio osnaživanje djece za proces donošenja odluke da kažu „Umijem reći NE!“ što je i poruka kampanje. Tokom preventivno-edukativne radionice djeca su se učila pregovaranju, kao i identifikovanju socijalnih pritisaka od strane vršnjaka i vježbanju odupiranja istim. Nakon predavanja, djeca su kroz Role play (igranje uloga) vježbala kako da kažu ne drogi, a onda su zajedno sa stručnim timom posadili drveće pored kampa.

Ovom radionicom je završena i treća aktivnost predviđena kampanjom „Zajedno protiv droge“  koju zajednički realizuju Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci – Podgorica, Uprava Policije – Internacionalna Policijska Asocijacija, Ministarstvo prosvjete i NVO „4 LIFE“.

Prve dvije aktivnosti je realizovala Uprava policije – Internacionalna policijska asocijacija u petak 12. 06. 2015. godine, kada je i zvanično počela kampanja. Sa timom za podršku RAE populaciji organizovan je fudbalski turnir na kome su .... nakon čega su organizovali dijeljenje propagandnog materijala gledaocima  na utakmici Crna Gora – Tunis koja se igrala u sklopu Svjetske lige u odbojci. Promo materijal u vidu majica je bio podijeljen i našim reprezentativcima.

Sledeću aktivnost će realizovati Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci – Podgorica. Predviđeno je organizovanje fudbalske utakmice na kojoj će učestvovati javne ličnosti i svi partneri na projektu koji će kao dresove nositi majice sa sloganom i porukom Kampanje.

Povodom 26. juna, Međunarodnog dana borbe protiv droge biće organizovana press konferencija na kojoj će govoriti partneri u Kampanji, što će ujedno biti i njena završna aktivnost.

Saradnja partnera će se nastaviti od septembra, a aktivnosti će biti dominantno usmjerene u pravcu preventivno-edukativnih radionica i predavanja djeci i mladima. 

Mediji: Portal Analitika;

Video zapis Role play
17.06.2015
PRIJATELJI NVO 4 LIFE
Montenegro Stars Hotel Group Crnogorsko narodno pozorište | Montenegrin National TheatreGradsko Pozorište Podgorica m:telFotokopirnica GemelliMontcartonMetropolisMontepanoSavjet Muslimana Crne GoreAna Kašćelan
 
MEDIJSKI PRIJATELJI
RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servisAnalitika - Informativni PortalCafe Del Montenegro portal Vijesti online - Najnovije iz Crne Gore i svijetaDnevne novine DanAktuelno.me
 
Podrška međunarodnim kampanjama
NVO 4 Life | 2013 ALL RIGHTS RESERVED | powered by InfoBit