Internacionalna priznanja
 
Video galerija
 
 
Mreže
 
United Nations Office on Drugs and Crime
 
Ako vam treba posao kliknite ovdje:
 
 
Aktuelnosti
NVO 4 LIFE uputila Reagovanje na tekst objavljen u dnevnom listu Vijesti "Na drogama i mlađi od 12 godina" i "Na spidu i mlađi od 12 godina"

Poštovana/i,

Shodno Zakonu o medijima i novinarskom kodeksu, zahtijevam od Uvažene redakcije ND Vijesti da objave Reagovanje na tekst koji je objavljen u dnevom listu Vijesti dana 27. juna 2015. godine tekst po naslovom „Na drogama mlađi i od 12 godina“,objavljen na strani 32, i najavu za tekst objavljenu na strani 29, sa naslovom „Na spidu i mlađi od 12 godina“. Takođe, shodno Zakonu, zahtijevam da se postavi na istim stranicama na kome je objavljen osnovni tekst na koji reagujem, kao i najava teksta.

Autor teksta Ivan Čađenović je u tekstu netačno prenio moj govor sa press konferencije koja je održana povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv droge. Nijesam rekao, kako stoji u tekstu: „Direktor Nevladine organizacije „4 Life“ Saša Mijović upozorio je juče da je u Crnoj Gori zabilježeno sve više slučajeva djece uzrasta do 12 godina, koja traže pomoć za liječenje zavisnosti od marihuane, ekstazija, spida i ostalih sintetičkih droga“ već sam kazao da je u poslednje vrijeme povećan broj djece i  mladih između 15 i 20 godina koji traže pomoć za liječenje zavisnosti od marihuane, ekstazija, spida i ostalih sintetičkih droga.

Ovaj podatak se može provjeriti uvidom u video snimak TVCG čija je ekipa snimala press konferenciju. Takođe, moje izjave sa istim informacijama su prethodnih dana objavili svi elektronski mediji u Crnoj Gori, kao i veliki broj medija iz regiona, preuzevši ih od agencija Mina i Anadolija. Na svima je informacija koju sam im dao prenijeta tačno kako sam im dao, tj. da su u pitanju djeca i mladi uzrasta od 15-20 godina, osim u Vašem mediju.

Bez namjere da se miješam u Vašu uređivačku politiku, moram da primijetim da za mene, a smatram i za javnost, najbitnije stvari što sam rekao nijesu napisane u tekstu. To su, da sam tražio da se programi prevencije standardizuju, ojačaju kapaciteti opštinskih kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti, obezbijede sredstva za njihovo funkcionisanje i obezbijedi besplatan tretman rehabilitacije i (re)socijalizacije za zavisnike i zavisnice od droga. Smatram da je za mlade ljude kojima želimo da ukažemo na opasnosti koje donosi upotreba droga, njihovim porodicama, finansijski i emotivno uništenim porodicama zavisnika/ca od droga koji skupo plaćaju tretman rehabilitacije i (re)socijalizacije, dodatno se zadužujući i uništavajući, bilo od veće koristi prenijeti ovaj moj Apel nadležnima kako bi eventualno nešto uradili po ovim pitanjima, nego širenjem dezinformacija dodatno plašiti građane i unositi nemir. Takođe, ovakvim izvještavanjem se nanosi šteta, ruši ugled i kredibilitet organizacije, na kome smo strpljivo, odgovorno i uporno radili svih 7 godina postojanja NVO „4 LIFE“.

S poštovanjem, Saša Mijović, izvršni direktor NVO „4 LIFE“

27.06.2015
PRIJATELJI NVO 4 LIFE
Montenegro Stars Hotel Group Crnogorsko narodno pozorište | Montenegrin National TheatreGradsko Pozorište Podgorica m:telFotokopirnica GemelliMontcartonMetropolisMontepanoSavjet Muslimana Crne GoreAna Kašćelan
 
MEDIJSKI PRIJATELJI
RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servisAnalitika - Informativni PortalCafe Del Montenegro portal Vijesti online - Najnovije iz Crne Gore i svijetaDnevne novine DanAktuelno.me
 
Podrška međunarodnim kampanjama
NVO 4 Life | 2013 ALL RIGHTS RESERVED | powered by InfoBit