Internacionalna priznanja
 
Video galerija
 
 
Mreže
 
United Nations Office on Drugs and Crime
 
Ako vam treba posao kliknite ovdje:
 
 
Aktuelnosti
NVO "4 LIFE" pozdravila Odluku Upravnog odbora JU Centar za smještaj, rehabilitaciju i (re)socijalizaciju zavisnika od droga „Podgorica“ da se smanji participacija u troškovima liječenja

Pozdravljamo Odluku Upravnog odbora JU Centar za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju zavisnika od droga „Podgorica“ o smanjenju participacije u troškovima liječenja klijenata i njihovih porodica sa 333€ na 230€.

Kao organizacija koja se zalaže za besplatan tretman rehabilitacije i resocijalizacije za zavisnike od droga, smatramo da je Odluka UO Kakaricka gora korak naprijed u procesu oslobađanja participacije klijenata i njihovih porodica, te da će u narednom periodu biti prostora za dalja ulaganja i napore svih društvenih subjekata koji djeluju u ovoj oblasti.

Cijena tretmana igra značajnu ulogu pri odluci i motivaciji zavisnika i porodice da uđu u proces liječenja, te cijena koja je u visina plate najvećeg broja građana Crne Gore ne može biti adekvatna, što su nadležne institucije prepoznale.

Kako smo više puta do sada naglasili, najveći broj porodica zavisnika je u stanju socijalne potrebe,  pa usled takve situacije, emotivno i finansijski iscrpljene, te se porodice osjećaju nemoćno i beznadežno, odustaju od borbe i prepuštene same sebi, propadaju zajedno sa svojom djecom.

Nastojanja nadležnih da se cijena umanji ukazuju na početak ozbiljne analize potrošnje, te analiza dobrog i ekonomičnog upravljanja državnim resursima, stoga se nadamo da će se racionalizacijom troškova pronaći prostora da se participacija korisnika vremenom ukine. 

11.07.2015
PRIJATELJI NVO 4 LIFE
Montenegro Stars Hotel Group Crnogorsko narodno pozorište | Montenegrin National TheatreGradsko Pozorište Podgorica m:telFotokopirnica GemelliMontcartonMetropolisMontepanoSavjet Muslimana Crne GoreAna Kašćelan
 
MEDIJSKI PRIJATELJI
RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servisAnalitika - Informativni PortalCafe Del Montenegro portal Vijesti online - Najnovije iz Crne Gore i svijetaDnevne novine DanAktuelno.me
 
Podrška međunarodnim kampanjama
NVO 4 Life | 2013 ALL RIGHTS RESERVED | powered by InfoBit