Internacionalna priznanja
 
Video galerija
 
 
Mreže
 
United Nations Office on Drugs and Crime
 
Ako vam treba posao kliknite ovdje:
 
 
Aktuelnosti
NVO 4 LIFE pozvala Vrhovno državno tužilaštvo, Osnovno državno tužilaštvo, Ombdusmana, Savjet za građansku kontrolu rada policije, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije i Etički odbor Uprave policije i samu Upravu policije, da hitno sprovedu istragu zbog navoda o prebijanju Borozana

Smatramo da je slučaj brutalnog prebijanja, nečovječnog i nehumanog postupanja pripadnika Uprave policije, PJ Podgorica, prema bivšem klijentu NVO „4 LIFE“, Braslavu Borozanu, direktan udar na inicijative i napore koje ulažu državne institucije, organizacije civilnog društva, Evropska Delegacija i mediji, kako bi osavremenili, modernizovali i učinili transparentnim rad i postupanje policijskih službenika.

Zabrinjava i obeshrabruje činjenica da građani u Crnoj Gori, u 21.vijeku mogu da dožive da ih pripadnici policijskih snaga brutalno pretuku, ponašaju se necivilizovano, nehumano, kršeći pri tom osnovna ljudska prava lica nad kojima primjenjuju policijska ovlašćenja.

Godinama unazad, NVO „4 LIFE“ ističe potrebu, nužnost i važnost uspostavljanja povjerenja i bliskog kontakta policije sa organizacijama koje obezbjeđuju socijalne servise ovoj ciljnoj grupi, iz razloga što je ovaj slučaj samo zadnji u nizu slučajeva prijavljenih službi NVO „4 LIFE“.

Način na koji policijski službenici tretiraju osobe koje koriste droge ne ostavlja prostor za upitanost opravdanosti i značaja prisustva crnogorske policije u programima međunarodne saradnje, koji kao prioritet ističu poštovanje ljudskih prava i dostojanstva osoba koje koriste droge.

Odsustvo represije i fizičkih pritisaka je jedno od osnovnih principa rada policija savremenih društava kojima stremimo i standarda koje želimo da dostignemo.

U trenutku kada je Crna Gora posvećena implementaciji Akcionih planova za pregovaračka poglavlja 23 i 24, ovakav događaj, ne da nam ne ide u prilog kao društvu, već povlači za sobom pitanja i dovodi u sumnju i sve dosadašnje reforme urađene u ovoj oblasti.

Zato pozivamo nadležne institucije Vrhovno državno tužilaštvo, Osnovno državno tužilaštvo, Ombdusmana, Savjet za građansku kontrolu rada policije, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije i Etički odbor Uprave policije, da postupe po dužnosti, isprate ovaj slučaj sa najvećim stepenom pažnje, te da počinioce ovog djela kazne u skladu sa Zakonom.

S poštovanjem,
Saša Mijović
Izvršni direktor NVO 4 Life

Mediji: Vijesti

12.10.2015
PRIJATELJI NVO 4 LIFE
Montenegro Stars Hotel Group Crnogorsko narodno pozorište | Montenegrin National TheatreGradsko Pozorište Podgorica m:telFotokopirnica GemelliMontcartonMetropolisMontepanoSavjet Muslimana Crne GoreAna Kašćelan
 
MEDIJSKI PRIJATELJI
RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servisAnalitika - Informativni PortalCafe Del Montenegro portal Vijesti online - Najnovije iz Crne Gore i svijetaDnevne novine DanAktuelno.me
 
Podrška međunarodnim kampanjama
NVO 4 Life | 2013 ALL RIGHTS RESERVED | powered by InfoBit