Internacionalna priznanja
 
Video galerija
 
 
Mreže
 
United Nations Office on Drugs and Crime
 
Ako vam treba posao kliknite ovdje:
 
 
Aktuelnosti
Održano predavanje u LGBTIQ Socijalnom Centru

Izvršni direktor NVO "4 LIFE" Saša Mijović i programski direktor NVO "4 LIFE", Milena Mijović su sinoć održali predavanje - interaktivnu radionicu u LGBTIQ Socijalnom Centru na temu narkomanije. Predavanjem je obuhvaćena prevencija, rehabilitacija, (re)socijalizacija, (re)integracija zavisnika i zavisnica od droga, dekriminalizacija, legalizacija droga, kao i stigma i diskriminacija zavisnika i zavisnica od droga. 
U našem društvu podjednako "poražavajuće" za porodicu ako im je dijete korisnik narkotika ili član LGBT populacije.

Tokom radionice ukazanano je na sličnosti problema koje imaju članovi LGBT populacije, kao i korisnici narkotika koji uglavom bivaju odbačeni, stigmatizirani i neprihvaćeni od društva.

Mi ne pomažemo korisnicima naših usluga samo u procesu odvikavanja, mi se trudimo da ih resocijalizujemo, kompleksnost problema je velika i ne leži samo u konzumaciji psihoaktivnih supstanci. 
Suštinske promjene se dešavaju pravljenjem manjih ali temeljnijih koraka koje se sklapaju u jednu cjelinu koja vodi izliječenju zavisnosti od droga. Za uspješno izlječenje, individualni pristup svakom klijentu jedan od najrelevantnijih faktora. Uslijed činjenice da postoje velike razlike u profilima ljudi koji jesu zavisnici, kao i razloga koji su doveli do razvoja same zavisnosti, te se radi efektnosti samog izliječenja i resocijalizacije, najbolje se pokazao individualizovani pristup. Samo predavanje je nastavljeno kroz interaktivnu diskusiju sa velikim brojem zainteresovanih članova zajednice, koji su postavljanjem pitanja otvorili oblasti kod ove tematike koje će poslužiti kao osnova za buduća predavanja.

Mediji: CDM;


27.11.2015
PRIJATELJI NVO 4 LIFE
Montenegro Stars Hotel Group Crnogorsko narodno pozorište | Montenegrin National TheatreGradsko Pozorište Podgorica m:telFotokopirnica GemelliMontcartonMetropolisMontepanoSavjet Muslimana Crne GoreAna Kašćelan
 
MEDIJSKI PRIJATELJI
RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servisAnalitika - Informativni PortalCafe Del Montenegro portal Vijesti online - Najnovije iz Crne Gore i svijetaDnevne novine DanAktuelno.me
 
Podrška međunarodnim kampanjama
NVO 4 Life | 2013 ALL RIGHTS RESERVED | powered by InfoBit