Internacionalna priznanja
 
Video galerija
 
 
Mreže
 
United Nations Office on Drugs and Crime
 
Ako vam treba posao kliknite ovdje:
 
 
Aktuelnosti
U Bijelom Polju organizovan okrugli sto povodom početka rada Savjetovališta za zavisnike i zavisnice od droga i članove njihovih porodica

U Bijelom Polju je počelo da radi Savjetovalište za liječenje i tretman zavisnika, prvo te vrste na sjeveru Crne Gore. Tim povodom danas je u prostorijama Ekonomskog fakulteta održan okrugli sto kojem su pored rukovodioca projekta NVO „4 Life“ iz Podgorice, prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, Kancelarije za prevenciju narkomanije, psiholozi, pedagozi, psihijatri kao i predstavnici policije, suda i tužilaštva. 

Cilj sastanka je bio uspostavljanje i jačanje saradnje na horizontalnom i vertikalnom nivou među svim zainteresovanim stranama, radi unapređenja  stanja u oblasti tretmana rehabilitacije i resocijalizacije zavisnika od psihoaktivnih supstanci.

Predstavnici Nvo 4 Life su  istakli da u savjetovalište mogu doći roditelji i dobiti prave informacije o problem narkomanije, a da će osim savjetovanja zavisnicima/ama od droga biti pružena mogućnost adekvatnog tretmana programom 4 Life.

Ovakvo savjetovalište je od velikog značaja za sjever Crne Gore, gdje su evidentni problemi zavisnosti.

Na okruglom stolu je bilo riječi i o trenutnom stanju u oblasti zloupotrebe droga u Bijelom Polju, terapeutskom programu „4Life“, kao i ulozi lokalne zajednice u širenju programa pomoći i podrške zavisnicima/ama od droga.

Osim navedenog, tokom prve faze projekta, koja će trajati jednu godinu, predviđena je izrada i distribucija flajera u vidu informatora o uslugama savjetovališta, kao i obuka stručnog kadra iz Bijelog Polja za rad sa zavisnicima/ama od droga, dok je u drugoj fazi planirano da savjetovalište preraste u dnevni centar za pomoć zavisnicima od droga, po uzoru na Dnevni Centar Nvo “4 Life” u Podgorici. Nakon edukovanja stručnog kadra, Savjetovalište, odnosno, u drugoj godini trajanja projekta, Dnevni Centar u Bijelom Polju će rditi uz superviziju stručnog tima Nvo 4 Life, nakon čega će u trećoj godini nastaviti samostalno funkcionisati.

Savjetovalište će tokom prve godine funkcionisati u prostorijama Kancelarije za prevenciju narkomanije,  četvrtkom od 10 do 15 časova.

Mediji: Vijesti; RTCG;

19.01.2016
PRIJATELJI NVO 4 LIFE
Montenegro Stars Hotel Group Crnogorsko narodno pozorište | Montenegrin National TheatreGradsko Pozorište Podgorica m:telFotokopirnica GemelliMontcartonMetropolisMontepanoSavjet Muslimana Crne GoreAna Kašćelan
 
MEDIJSKI PRIJATELJI
RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servisAnalitika - Informativni PortalCafe Del Montenegro portal Vijesti online - Najnovije iz Crne Gore i svijetaDnevne novine DanAktuelno.me
 
Podrška međunarodnim kampanjama
NVO 4 Life | 2013 ALL RIGHTS RESERVED | powered by InfoBit