Internacionalna priznanja
 
Video galerija
 
 
Mreže
 
United Nations Office on Drugs and Crime
 
Ako vam treba posao kliknite ovdje:
 
 
Aktuelnosti
Održana sjednica Državnog Savjeta za sprečavanje zloupotrebe droge i na njoj učestvovao Saša Mijović, izvršni direktor Nvo 4 Life

Nakon javnog poziva Nvo 4 Life predsjedniku Crne Gore i predsjedavajućem državnog Savjeta za sprečavanje zloupotrebe droge, g-dinu Filipu Vujanoviću, danas je u 10:00 u Paviljonu za žene na Kakarickoj gori održana sjednica Državnog Savjeta za sprečavanje zloupotrebe droge. Sjednici je na poziv predsjednika prisustvovao i Saša Mijović, izvršni direktor Nvo 4 Life.

Direktor Nvo 4 Life je ispred Nvo Preporod, Juventas i CAZAS, 4 vodeće organizacije u ovoj oblasti u Crnoj Gori, iznio analizu stanja u Crnoj Gori kada je problem narkomanije u pitanju i prenio zajedničku zabrinutost povodom trenutnog stanja i ukazao da je neophodno odmah preduzeti određene mjere i konkretne poteze kako bi se nešto preduzelo po ovom pitanju. Kao doprinos u cilju poboljšanja trenutnog stanja i uspješnije borbe sa ovim problemom, članovima Savjeta su dostavljene 22 konkretne mjere i preporuke izrađene od strane ove 4 organizacije.
 
Predsjedavajući i članovi Savjeta su se složili da je situacija zabrinjavajuća i g-din Vujanović je odmah preduzeo mjere, sugerišući da se neke od naših preporuka što prije implementiraju.

Uvaženi su neke od naših preporuka i Predsjednik je sugerisao, što su uostalom i zaključci sa sjednice, da se obezbijedi besplatna rehabilitacija i resocijalizacija za osobe koje koriste droge na Kakarickoj gori, da se osnuje Komisija za droge i u njoj bude predstavnik civilnog sektora, da se obezbijedi besplatna zdravstvena zaštita za osobe koje koriste droge u svim fazama liječenja i tretmana u svim domovima zdravlja i bolnicama u Crnoj Gori i da Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo rada i socijalnog staranja nađu način da obezbijede finansijsku održivost već postojećih servisa namijenjenih osobama koje su zavisne od droga a koje realizuju Nvo.

Dopis sa mjerama i preporukama dostavljen članovima Državnog Savjeta za sprečavanje zloupotrbe droge mošete pogledati ovdje.

Mediji: Vijesti;


21.03.2016
PRIJATELJI NVO 4 LIFE
Montenegro Stars Hotel Group Crnogorsko narodno pozorište | Montenegrin National TheatreGradsko Pozorište Podgorica m:telFotokopirnica GemelliMontcartonMetropolisMontepanoSavjet Muslimana Crne GoreAna Kašćelan
 
MEDIJSKI PRIJATELJI
RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servisAnalitika - Informativni PortalCafe Del Montenegro portal Vijesti online - Najnovije iz Crne Gore i svijetaDnevne novine DanAktuelno.me
 
Podrška međunarodnim kampanjama
NVO 4 Life | 2013 ALL RIGHTS RESERVED | powered by InfoBit