Internacionalna priznanja
 
Video galerija
 
 
Mreže
 
United Nations Office on Drugs and Crime
 
Ako vam treba posao kliknite ovdje:
 
 
Aktuelnosti
NVO "4Life" pohvalila donošenje protokola o izdavanju buprenorfina

 Pošto smatramo veoma važnim da osim kritika na račun institucija, iznesemo i pohvale kada za to ima razloga, obvještavamo vas da  poslednje postupke Ministarstva zdravlja i KCCG ocjenjujujemo veoma pohvalno i doživljavamo kao uvažavanje preporuka organizacija civilnog društva, što svakako ohrabruje i daje nadu za dobru saradnju u budućem periodu.

 

Naime, prvi razlog za pohvalu je donošenje Protokola o izdavanju lijeka Buprenorfin što je bila naša preporuka i na čemu smo insistirali već duže vrijeme. Podsjećamo da je zbog nedostatka Protokola potrošnja ovog lijeka bila enormno porasla, da su postojale i zloupotrebe, što je za rezultat imalo sve češće nestašice ovog lijeka.

 

Takođe je uvažena preporuka civilnog sektora o neophodnosti proširenja Komisije za droge sa predstavnicima svih institucija koje učestvuju u implementaciji Nacionalne strategije za borbu protiv droga. Prije nekoliko dana smo dobili obavještenje da je sastav Komisije proširen. Iako nije u potpunosti ispunjena preporuka, jer i dalje nijesu u sastav Komisije uključeni predstavnici Policije, Carina i još predstavnika NVO, ovaj korak ocjenjujemo kao pozitivan i nadamo se da će u narednom periodu ova preporuka u potpunosti biti ispunjena.

 

Na kraju, najavom direktorke KCCG Zorice Kovačević i izgradnjom nove zgrade psihijatrije, vjerujemo da će biti ispunjena i preporuka Komisije za droge ministarstva zdravlja Crne Goe sa prethodne sjednice, o neophodnosti obezbjeđivanja kapaciteta za liječenje zavisnika i pogotovo zavisnica od droga, za koje u ovom trenutku u KCCG, a ni u Kotorskoj psihijatrijskoj bolnici, ne postoji ni jedan krevet.

 

Saša Mijović

 

 

Izvršni direktor NVO "4Life"

 

10.05.2017
PRIJATELJI NVO 4 LIFE
Montenegro Stars Hotel Group Crnogorsko narodno pozorište | Montenegrin National TheatreGradsko Pozorište Podgorica m:telFotokopirnica GemelliMontcartonMetropolisMontepanoSavjet Muslimana Crne GoreAna Kašćelan
 
MEDIJSKI PRIJATELJI
RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servisAnalitika - Informativni PortalCafe Del Montenegro portal Vijesti online - Najnovije iz Crne Gore i svijetaDnevne novine DanAktuelno.me
 
Podrška međunarodnim kampanjama
NVO 4 Life | 2013 ALL RIGHTS RESERVED | powered by InfoBit